Despre noi

 

Cunoașterea științifică este fundamentală pentru dezvoltarea și evoluția unei societăți. Cu toate acestea, în țara noastră, din păcate, știința este adesea percepută drept obositoare și plictisitoare, iar nivelul general scăzut de educație științifică are consecințe nefaste în toate aspectele societății noastre.

Proiectul Școala Curioșilor a luat naștere din dorința de a populariza cunoașterea științifică. Astfel, dorim să oferim elevilor şansa să descopere elemente fascinante ale ştiinţei, pe parcursul unei școli de vară care îmbină activităţile recreative cu activităţi specifice de educaţie științifică. Sperăm că astfel le vom trezi participanților pasiunea pentru învăţare şi bucuria de a descoperi ei înşişi mereu lucruri noi.

Profesorii școlii noastre sunt oameni pasionați de știință, studenți și cercetători de la universitățile din țară, dornici să împărtăşească cunoştinţele lor într-un mod distractiv şi pe înţelesul tuturor. Timp de cinci zile, ei vor derula activități care îi vor familiariza pe elevi cu tainele științei.

Școala Curioșilor se află la a treia ediție și va avea loc la Palatul Copiilor Piatra Neamț, în perioada 9-13 iulie 2018. Grupul țintă căruia ne adresăm sunt elevii care au terminat clasele a IV-a, a V-a, a VI-a și a VII-a din Piatra Neamț, iar numărul de locuri este 60. Participarea elevilor este gratuită. Pentru înscrieri, click aici


Vă așteptăm la Școala Curioșilor!

CURSURI

BIOLOGIE

De la cele mai simple forme de viață la cele mai complexe, e fascinant și compleșitor cât de diversă este lumea vie! Haideți să înțelegem ce este și cum funcționează Evoluția lumii vii!

ORNITOLOGIE

Probabil știi deja că dinozaurii sunt strămoșii direcți ai păsărilor, nu-i așa? Dar oare cum au evoluat aceștia în păsări? Și de ce au evoluat penele și ciocurile păsărilor într-un mod atât de divers?

ASTRONOMIE

Ce sunt exoplanetele? Este posibil să existe viață în afara sistemului nostru solar? Descoperă lucruri fascinante despre Univers alături de oameni pasionați de astronomie.

FIZICĂ

Știi că sunetul muzicii se poate nu doar asculta, dar și vedea? Dar lumina albă a zilei știi din ce se compune? De ce culoarea cerului diferă de la un moment la altul al zilei?

MATEMATICĂ

„Lumea este condusă de numere”, spunea marele matematician și filozof grec Pitagora. Descoperă frumusețea matematicii și utilitatea ei în viața de zi cu zi!

GEOGRAFIE

Devino călător prin fusele orare! Află de ce ne uităm la miezul nopţii la un meci de tenis live din US sau de ce vorbim dimineaţa cu prietenii din Canada pe Skype, deşi la ei este întuneric.

DESPRE ȘCOALA CURIOȘILOR

Proiectul Școala Curioșilor a luat naștere din dorința noastră de a oferi copiilor şansa să descopere elemente fascinante ale ştiinţei. Tot un fel de şcoală... dar de vară: fără manuale, cărţi şi caiete, doar cu voie bună, chef de joacă şi multă curiozitate!

         

URMĂRIȚI-NE ȘI PE FACEBOOK