Despre școală

 

Proiectul Școala Curioșilor a luat naștere din dorința noastră de a oferi copiilor şansa să descopere elemente fascinante ale ştiinţei, pe parcursul unei școli de vară care îmbină activităţile recreative cu activităţi specifice de educaţie științifică.


Această dorință a venit ca urmare a constatării unui interes scăzut al elevilor față de studierea științei. Pentru mulți dintre ei, aceasta este adesea percepută drept abstractă, obositoare, sau inaccesbilă. Or, prin Școala Curioșilor, noi dorim să contribuim la schimbarea acestei percepții asupra științei, să arătăm o altă față a ei, mai umană și mai jucăușă. Sperăm că astfel le vom trezi  participanţilor pasiunea pentru învăţare şi bucuria de a descoperi ei înşişi mereu lucruri noi.


Profesorii școlii noastre sunt oameni pasionați de știință, studenți și cercetători de la universitățile din țară, dornici să împărtăşească cunoştinţele lor într-un mod distractiv şi pe înţelesul tuturor.  Timp de cinci zile, ei vor derula activități care îi vor familiariza pe elevi cu tainele științei. 


Școala Curioșilor se află la prima ediție și va avea loc la Palatul Copiilor Piatra Neamț, în perioada 24-28 iulie 2017.  Grupul țintă căruia ne adresăm sunt elevii de clasele a IV-a, a V-a și a VI-a, din Piatra Neamț, iar numărul de locuri este 50. Participarea elevilor este gratuită. Pentru înscrieri, click aici
Vă așteptăm la Școala Curioșilor!

CURSURI

ASTRONOMIE

Viața în spațiul cosmic, pe Stația Spațială Internațională. Descoperă lucruri fascinante despre Univers alături de oameni pasionați de astronomie!

BIOLOGIE

Cum trăiesc plantele? Se hrănesc și ele precum animalele? Cum pot respira dacă nu au plămâni? De ce frunzele sunt verzi, și de ce își schimbă culorile toamna?

GEOLOGIE

Află cât de vechi este Pământul și care este structura sa, și descoperă lucruri fascinante despre evoluția vieții pe Pământ de la începuturile sale până în prezent.

FIZICĂ

Află ce este un electroscop, experimentează gheața caldă, învață de ce baloanele de săpun au formă de sferă!

MATEMATICĂ

Descoperă frumusețea matematicii printr-o incursiune inedită în Geometrie, o parte integrantă din viața noastră.

BIOARHEOLOGIE

Bioarheolog pentru o zi! Călătorește în trecut și descoperă lumea oamenilor preistorici cu ajutorul grăuncioarelor de polen și resturilor osoase!

DESPRE ȘCOALA CURIOȘILOR

Proiectul Școala Curioșilor a luat naștere din dorința noastră de a oferi copiilor şansa să descopere elemente fascinante ale ştiinţei. Tot un fel de şcoală... dar de vară: fără manuale, cărţi şi caiete, doar cu voie bună, chef de joacă şi multă curiozitate!

         

URMĂRIȚI-NE ȘI PE FACEBOOK