Pentru copii

Dragi copii,


Abia aşteptaţi să vină vacanţa, nu-i aşa? Să lăsaţi în urmă trezitul de dimineaţă, temele pentru acasă şi lecţiile de matematică sau fizică sau alte ştiinţe care v-au dat atâta bătaie de cap...!Dar ce-aţi zice dacă, în vacanţa de vară, am găsi împreună o cale să ne distrăm... cu ştiinţa?!  Să o facem nu doar mai ușoară și mai interesantă, ci să-i descoperim și partea fascinantă!

Iată ce vă propunem:  să  învățăm lucruri noi, prin experimente și jocuri, de la oameni pasionaţi de ştiinţe din toată ţara. Am invitat la Piatra Neamț, special pentru întâlnirea cu voi, studenţi şi cercetători care ne vor împărtăși câteva dintre secretele care i-au făcut să iubească știința. I-am ales cu grijă şi am stabilit împreună un program de vară, cu idei cât mai năstruşnice din domeniile ştiinţei, cu multe experimente, ateliere şi jocuri.

La Biologie, vom afla ce este ADN-ul și vom vedea cum funcționează. Fizica ne va explica cum se formează norii, curcubeul, şi cum se opreşte timpul la viteza luminii! Matematica ne va arăta fața extraordinară a geometriei. .  La Geografie ne vom juca cu Soarele şi planetele... la propriu, iar la Astronomie vom afla din ce este alcătuit Universul şi cum a evoluat.Avem şi invitaţi speciali: Paleontologia ne va dezvălui ce sunt fosilele, iar Arheologia, ce  face un arheolog pasionat. La final, Biologia ne va dezvălui din frumusețea păsărilor şi semnificaţia biologică a acestora din mituri, legende şi superstiţii româneşti.

Plus multe, multe surprize.

Aşadar, vă aşteptăm la Şcoala Curioşilor! Tot un fel de şcoală... dar de vară: fără manuale, cărţi şi caiete, doar cu voie bună, chef de joacă şi multă curiozitate!

Haideți să descoperim împreună fascinaţia ştiinţei! :)

Înscriere

CURSURI

ASTRONOMIE

Viața în spațiul cosmic, pe Stația Spațială Internațională. Descoperă lucruri fascinante despre Univers alături de oameni pasionați de astronomie!

BIOLOGIE

Cum trăiesc plantele? Se hrănesc și ele precum animalele? Cum pot respira dacă nu au plămâni? De ce frunzele sunt verzi, și de ce își schimbă culorile toamna?

GEOLOGIE

Află cât de vechi este Pământul și care este structura sa, și descoperă lucruri fascinante despre evoluția vieții pe Pământ de la începuturile sale până în prezent.

FIZICĂ

Află ce este un electroscop, experimentează gheața caldă, învață de ce baloanele de săpun au formă de sferă!

MATEMATICĂ

Descoperă frumusețea matematicii printr-o incursiune inedită în Geometrie, o parte integrantă din viața noastră.

BIOARHEOLOGIE

Bioarheolog pentru o zi! Călătorește în trecut și descoperă lumea oamenilor preistorici cu ajutorul grăuncioarelor de polen și resturilor osoase!

DESPRE ȘCOALA CURIOȘILOR

Proiectul Școala Curioșilor a luat naștere din dorința noastră de a oferi copiilor şansa să descopere elemente fascinante ale ştiinţei. Tot un fel de şcoală... dar de vară: fără manuale, cărţi şi caiete, doar cu voie bună, chef de joacă şi multă curiozitate!

         

URMĂRIȚI-NE ȘI PE FACEBOOK