Pentru părinţi

Dragi părinţi,

Oferiţi-le copiilor dumneavoastră ocazia de a descoperi elemente fascinante ale ştiinţei!

În perioada 24-28 iulie organizăm Școala Curioșilor la Piatra Neamț, pentru elevi din clasele IV-a, a V-a sau a VI-a.

Prezentări, ateliere, jocuri şi experimente vor avea loc la Palatul Copiilor, în cadrul unei şcoli de şcoli de vară gratuite.  Sub îndrumarea unor studenţi, cercetători şi oameni pasionaţi de ştiinţă veniţi din toată ţara, copiii vor putea descoperi cum funcționează lumea din jurul nostru.

Domeniile pe care le vizăm sunt:  Biologie, Fizică, Matematică, Astronomie, Geologie, Bioarheologie. Pentru a afla mai multe detalii despre activităţile pe care le pregătim, daţi click pe cursurile din dreapta.

Pentru orice întrebări, vă invităm să ne contactați!

Echipa Şcoala Curioşilor

Înscriere

CURSURI

ASTRONOMIE

Viața în spațiul cosmic, pe Stația Spațială Internațională. Descoperă lucruri fascinante despre Univers alături de oameni pasionați de astronomie!

BIOLOGIE

Cum trăiesc plantele? Se hrănesc și ele precum animalele? Cum pot respira dacă nu au plămâni? De ce frunzele sunt verzi, și de ce își schimbă culorile toamna?

GEOLOGIE

Află cât de vechi este Pământul și care este structura sa, și descoperă lucruri fascinante despre evoluția vieții pe Pământ de la începuturile sale până în prezent.

FIZICĂ

Află ce este un electroscop, experimentează gheața caldă, învață de ce baloanele de săpun au formă de sferă!

MATEMATICĂ

Descoperă frumusețea matematicii printr-o incursiune inedită în Geometrie, o parte integrantă din viața noastră.

BIOARHEOLOGIE

Bioarheolog pentru o zi! Călătorește în trecut și descoperă lumea oamenilor preistorici cu ajutorul grăuncioarelor de polen și resturilor osoase!

DESPRE ȘCOALA CURIOȘILOR

Proiectul Școala Curioșilor a luat naștere din dorința noastră de a oferi copiilor şansa să descopere elemente fascinante ale ştiinţei. Tot un fel de şcoală... dar de vară: fără manuale, cărţi şi caiete, doar cu voie bună, chef de joacă şi multă curiozitate!

         

URMĂRIȚI-NE ȘI PE FACEBOOK