Susţine Şcoala Curioşilor 2017!

Pregătim a doua ediție a proiectului Școala Curioșilor, care se va desfășura în vara anului 2017 la Palatul Copiilor din Piatra Neamț!

Iată cum ne poți ajuta:

  • Dacă ești persoană fizică, ne poți ajuta cu o donație, care ne va ajuta să cumpărăm materialele educaționale și resursele necesare la efectuarea experimentelor.
  • Donațiile pot fi făcute în contul RO68 INGB 0000999903007754, deschis la ING Bank Băneasa, pe numele ASUR. Nu uita să menționezi la detalii de plată numele proiectului, ”Școala Curioșilor”
  • Dacă ești persoană juridică, ne poți ajuta cu o sponsorizare. Aceasta poate consta în acordarea unor produse și servicii sau o sumă de bani care să acopere anumite cheltuieli.

Vă amintim că legea permite direcționarea a 20% din impozitul pe profit către o asociație, fără costuri suplimentare. Pentru detalii privind opțiunile de sponsorizare vă rugăm să ne contactați la piatraneamt@scoalacuriosilor.ro.

Cu ajutorul vostru, putem organiza o școală de vară specială, de care fiecare copil își va aminti mereu cu drag!Vă mulțumim anticipat!


--

Echipa Școala Curioșilor

LOCAȚIE ȘCOALA CURIOȘILOR

PROGRAM DE LUCRU

18 - 22 iulie 2016,
Luni-Vineri,
13:00 - 17:00

TRIMITE-NE UN EMAIL

office@asur.ro

DESPRE ȘCOALA CURIOȘILOR

Proiectul Școala Curioșilor a luat naștere din dorința noastră de a oferi copiilor şansa să descopere elemente fascinante ale ştiinţei. Tot un fel de şcoală... dar de vară: fără manuale, cărţi şi caiete, doar cu voie bună, chef de joacă şi multă curiozitate!

         

URMĂRIȚI-NE ȘI PE FACEBOOK

Spațiul public românesc este tot mai des bombardat cu știri false, fapte alternative, leacuri minune pentru diverse stări medicale, toate contribuind la scăderea alarmantă a încrederii în specialiști. Urmările pot fi devastatoare, de la periclitarea sănătății la înșelătorii financiare, iar pe termen lung pot conduce la decredibilizarea cercetării științifice. Din aces motiv, Școala Curioșilor vă supune atenției un

Manifest împotriva pseudoștiinței

Ce este pseudoștiința și cum o recunoaștem?

După cum îi spune chiar numele, pseudoștiința este o falsă știință pe care, din păcate, foarte mulți dintre noi o confundă cu știința. Știința e întotdeauna cunoașterea obiectivă și bazată pe dovezi! Pe când pseudoștiința încearcă în mod eronat, deliberat sau prin ignoranță, să treacă drept științifică.


Zilnic suntem asaltați de „false științe”. Doar câteva exemple:

astrologia (horoscopul sau zodiacul) - convingerea că traiectoria stelelor influențează viața noastră zilnică pe Pământ, că ne poate prezice viitorul sau determina tipul personalității;

chiromanția (sau „cititul în palme”) - convingerea că liniile din palme indică tipul de caracter al unei persoane;

telechinezia, telepatia - convingerea că obiectele fizice pot fi mutate doar cu ajutorul minții, sau că evenimentele pot fi determinate doar cu ajutorul minții;

numerologia - convingerea că numerele pot descrie caracterul unei persoane și prezice viitorul acesteia;

grafologia - convingerea că scrisul de mână determină tipul de personalitate și caracterul unui om;


Să nu ne lăsăm simțul realității alterat și să ne folosim gândirea critică de fiecare dată când ne confuntăm cu afirmații pseudoștiințifice!

Așadar, spunem NU pseudoștiinței!

Spunem DA gândirii critice, DA dovezilor științifice, DA științei!